SQUARE SHOP

PRETRAGA

 x 

0 proizvoda.

Izjava o privatnosti

Kompanija Magdis d.o.o. vlasnik je web stranice biobaza.eu („web stranica“). Ova izjava kreirana je sa svrhom informisanja korisnika web stranice o načinima skupljanja i obrade ličnih podataka na www.biobaza.eu te kako bismo obavestili korisnike o načinu na koji brinemo o njihovoj privatnosti.

Molimo Vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše lične podatke.

Službenik za zaštitu podataka

Kompanija Magdis d.o.o. kao vlasnik stranice www.biobaza.eu unajmila je poslovnog partnera, kompaniju 4IT Obrt za informatičke usluge iz Podsuseda, za službu za zaštitu podataka, kako biste ih mogli kontaktirati radi bilo kakvih pitanja ili pritužbi vezanih uz našu politiku privatnosti ili rukovanje ličnim podacima. Ime i kontakt podaci našeg službenika za zaštitu podataka su:

4IT Obrt za informatičke usluge, Samir Sallakh, email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Prikupljanje podataka

Lični podatak je svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi je osoba koja se može identifikovati direktno ili posredno, posebno uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više faktora svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

Vaše lične podatke prikupljamo samo kada nam svojom voljom date takve informacije. Podatke o Vama prikupljamo kada ispunite registracijski obrazac ili prilikom prijave na newsletter.

Trebali biste imati na umu da informacije i podaci koji nisu lične prirode mogu automatski prikupljati putem naših Internet servera ili korišćenjem „kolačića“. Kliknite ovde kako biste pročitali našu politiku o kolačićima.

Primeri informacija o Vašem korišćenju stranice uključuju: najposećenije i najgledanije podstranice i veze na našoj web stranici, broj ispunjenih obrazaca, vreme provedeno na stranici, najpopularnije ključne reči koji korisnike vode do naše stranice, vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci vašeg uređaja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd.

Obrada podataka

Podatke dobijene o vama koristimo u jednu ili više navedenih svrha:

  • Radi personalizacije Vašeg korisničkog iskustva (prikupljene informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe);
  • Radi poboljšanja naše web stranice (trajno nastojimo poboljšati ponudu naše web stranice na osnovu povratnih informacija koje dobijamo od naših posetilaca);
  • Radi uspostavljanja primarnog kanala komunikacije s vama;
  • Radi povremenog slanja e-poruka (koje se tiču povremenog primanja vesti (ako to želite), ažuriranja, informacija o sličnim proizvodima ili uslugama, itd.)
  • Veze s trećim stranama (web shop prodaja i logistika u Hampton j.d.o.o., kurirska služba za dostavu porudžbina i sl.)

Na našoj web stranici ne nudimo niti pružamo usluge ili proizvode trećih strana.

Upotreba kolačića

Kako biste saznali kako koristimo kolačiće, pročitajte našu politiku o kolačićima ovde.

Zaštita vaših podataka

Za zaštitu ličnih podataka koje šaljete preko ove web stranice, koristimo fizičke, tehničke i organizacione mere sigurnosti. Neprestano nadograđujemo i testiramo našu bezbednosnu tehnologiju. Ograničavamo pristup Vašim ličnim podacima samo onim zaposlenima koji trebaju znati te informacije kako bi Vam pružili naše usluge ili neke pogodnosti. Osim toga, edukujemo naše zaposlene o važnosti poverljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka.

Skladištenje i rok čuvanja podataka

Svi podaci su skladišteni u bazama podataka i repozitorijima OVH servera u Strasbourg, Francuska. Skladištene podatke nećemo preneti ili držati u državama van Europske Unije.

Vaše lične podatke čuvamo i štitimo za vreme trajanja Vašeg poslovnog odnosa s nama. Lične podatke koje ste nam dali u poslovne ili kontaktne svrhe redovno brišemo nakon 12 meseci od dana kad ste nam dali te podatke.

Prava pojedinaca

Ako želite znati posedujemo li i obrađujemo Vaše lične podatke, ili ako želite pristupiti ličnim podacima koje imamo o vama, molimo Vas da nas kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Takođe možete zahtevati informacije o: svrsi obrade podataka, kategorijama ličnih podataka pod obradom; ko je još van naše kompanije primio Vaše lične podatke od nas; koji je izvor ličnih podataka (ako ih niste direktno dali nama); i koliko dugo ćemo čuvati podatke. Imate pravo na ispravku ličnih podataka koje posedujemo ako su oni netačni. Takođe možete, uz određene izuzetke, zatražiti da izbrišemo Vaše podatke ili prestanemo s njihovom obradom. Možete tražiti da prestanemo koristiti Vaše lične podatke u svrhe direktnog marketinga. U mnogim državama imate pravo poslati pritužbu nadležnom telu za zaštitu podataka ako niste zadovoljni načinom kako postupamo s Vašim ličnim podacima. Ako je tehnički izvodljivo, mi ćemo Vam na osnovu Vašeg zahteva poslati Vaše lične podatke ili ih preneti direktno na drugog korisnika obrade.

Ako nam podnesete zahtev za slanje Vaših ličnih podataka na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., prihvatićemo Vaš zahtev besplatno. Ako ne možemo udovoljiti Vašem zahtevu u razumnom roku, obavestićemo Vas o datumu kada ćemo udovoljiti zahtevu. Ako iz nekog razlog ne možemo ispuniti Vaš zahtev, poslaćemo Vam objašnjenje o tome zašto nismo udovoljili Vašem zahtevu.

Obaveštavanje o povredi ličnih podataka

U slučaju povrede ličnih podataka obavestićemo Vas i nadležno nadzorno telo porukom e-pošte u roku 72 sata o razmerama povrede, obuhvaćenim podacima, bitnom uticaju na naše usluge i našim planiranim merama za osiguranje podataka i ograničenje bilo kakvih štetnih dejstva po pojedince.

Obaveštenje o povredi Vam nećemo poslati u slučaju:

  • ako postoje tehničke i organizacione mere zaštite (poput enkripcije) koje su primenjene na lične podatke pogođene povredom ličnih podataka, koje te podatke čine nerazumljivim bilo kojoj osobi koja nema ovlašćenje za pristup;
  • ako smo preduzeli naknadne mere kojima se osigurava da više nije verovatno da će doći do visokog rizika za prava i slobode pojedinaca;
  • ako bi to iziskivalo nesrazmeran napor ( u tom slučaju ćemo Vas obavestiti putem sredstava javnog informisanja ili slične jednako delotvorne mere).


Povreda ličnih podataka znači povredu sigurnosti koja vodi do nenamernog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmene, neautorizovanog otkrivanja ili pristupa ličnim podacima koji se prenose, čuvaju i obrađuju u vezi s nuđenjem naših usluga.

Vaša saglasnost

Korišćenjem ove web stranice dajete saglasnost na ovu politiku privatnosti.

Promene naše politike privatnosti

U slučaju promena naše politike privatnosti obavestićemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmene politike privatnosti dole kako sledi.

Ova politika privatnosti je poslednji put menjana 15. maja 2018. godine.

Pravo na pritužbu nadležnom telu

U bilo kom trenutku možete poslati pritužbu nadzornom telu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših ličnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podneti ¨Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP)¨, a u Republici Srbiji pritužbu možete podneti ¨Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama¨.